Šie Mokytojai steigė Lietuvoje pirmąsias Marijos Montessori metodu dirbusias mokyklas, jose dirbo, skleidė pagarbos vaikui idėjas, rūpinosi pedagogų mokymų ir telkė juos bendriems darbams.

Po paminėjimo vyks Lietuvos M. Montessori asociacijos ataskaitinis rinkiminis susirinkimas, kurio metu apsvarstysime naujai rengiamus dokumentus: „Montessori mokytojo kompetencijų aprašą“ ir „Vaiko pasiekimų ir pažangos vertinimas montesori mokykloje“. Renginyje aptarsime LMA ateities planus ir veiklos prioritetus.

Renginys vyks 2012-06-09 10.30 val.

Kretingos rajono vaikų darželyje „Eglutė“

Darželio g. 1, Padvariai, Kretingos sen., Kretingos r.

Tel./faks. 8 445 78239

Direktorė Vida Simaitienė

Nuoširdžiai kviečiame visus galinčius atvykti, prisiminti gerbiamus mokytojus, pabendrauti, aptarti svarbiausius veiklos pasiekimus ir prioritetus.

Negalinčius atvykti LMA narius, prašome atsiųsti el. paštu arba perduoti atvykstantiems įgaliojimus balsuoti (dokumentas pridedamas – priedas Nr.1.). Prašome teikti pasiūlymus renkamai tarybai. Tarybos sąrašą parengsime iš jūsų pasiūlytų narių. Laukiame aktyvių, pasiruošusių savo asmeninį laiką aukoti visuomeninei veiklai narių.

Pagarbiai,

Lietuvos M. Montessori asociacijos taryba

Kontaktinis tel. 8 688 33448 Aušrinė Indilienė

Lietuvos m. Montessori asociacijos 2012-06-09 renginio programa

10.30 – 11.00

dalyvių registracija

Renginio atidarymas

11.10 – 11.45

Filmas apie Domicelės Petrutytės ir kitų montesorininkų veiklą Lietuvoje (Autorė Olga Kazlienė)

11.45 – 12.15

Pranešimai, pasidalijimas prisiminimais apie Mokytojas:

• Mariją Varnienę - pranešėja Vida Čižienė;
  • Onutę Matulaitytę Keturkienę - pranešėja Birutė Musneckienė;

12.15 – 13.00

Kavos pertraukėlė

13.00 – 14.00

Rengiamų dokumentų pristatymas ir aptarimas:

• „Vaiko pasiekimų ir pažangos vertinimas montesori mokykloje“ - Vida Simaitienė;
  • „Montessori mokytojo kompetencijų aprašas“ - Sandra Virbašienė;

Diskusiją veda - Aušrinė Indilienė

14.00 – 15.00

Lietuvos M. Montessori asociacijos narių ataskaitinis rinkiminis susirinkimas:

• LMA veiklos ataskaita, naujų veiklos prioritetų analizė - Aušrinė Indilienė, Lina Skorupskienė;
  • LMA finansinė ataskaita - Lina Skorupskienė, revizijos komisija;
  • LMA tarybos rinkimai - balsų skaičiavimo komisija.

15.00 – 16.00(pagal pageidavimą)

Bendravimas, vaišės prie bendro stalo.

Dėl atvykimo į Kretingos lopšelį-darželį „Eglutė“ informacijos ieškoti šiuo adresu:

Vieta žemėlapyje

Norinčius nakvoti iš šeštadienio į sekmadienį ir pasivaikščioti prie jūros, dėl nakvynės Palangoje kreiptis į Vidą Simaitienę tel. 8 650 90932 (kreiptis iš anksto).

Dėl organizacinių klausimų kreiptis į Aušrinę Indilienė mob. tel. 8 688 33448 arba el.paštu: ausrine.indiliene@hotmail.com

Išlanksto dėkojame už atsakymus ir informaciją apie Jūsų atvykimą.

Gyvenimas per trumpas skraidyti plaštakėmis

2019 lapkričio 6 d. 11: 6
2019 m. lapkričio 21 d. 16 val. Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje (S. Daukanto g. 25, Kaunas) vyks knygos apie Domicelę Petrutytę pristatymas

Mokytojų kursai „IKIMOKYKLINIO UGDYMO MONTESSORI PEDAGOGŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMAS“

2019 vasario 21 d. 15:27
Kviečiame visus pedagogus, norinčius patobulinti Montesori mokytojo kvalifikaciją dalyvauti kursuose. Registracija vyks www.semiplius.lt Kursai prasideda 2019 m. kovo 21 d.

2019 sausio 25 d. 15:39
Marija Montessori kalbėjo apie savo ugdymo filosofiją kaip apie „ugdymą gyvenimui“.